Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GT-330MEYVE VE SEBZE ÇEŞİT BİLİMİSeçmeli362
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Öğrencilerin bitkisel gıdalar hakkında temel ve sistematik bilgi almalarını sağlamak
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör Dr. Oksal MACAR
Öğrenme Çıktıları
1Meyve ve sebzelerin tanımlanması
2Meyvelerin sınıflandırılması
3Meyve ve sebzeler arasındaki farklılıkların belirlenmesi
4Meyve ve sebzelerin gıda olarak önemi
5Meyve ve sebzelerin mevcut ve gelecekteki gıda sektörü için önemi
Öğrenim Türü
Örgün Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Meyve ve sebzelerin botanik ve sistematik özelliklerinin tanımlanması
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Meyve ve sebzelerin tanımlanması
2Bazı botanik tanımların verilmesi
3Meyve ve sebzelerin sistematik özellikleri
4Meyve ve sebzelerin sistematik özellikleri
5Meyve ve sebzelerin sistematik özellikleri
6Yaprağı yenen sebzeler
7 Kökü ve gövdesi yenen sebzeler
8ara sınav
9Meyve gelişim fizyolojisi
10Meyve gelişim fizyolojisinde hormonların önemi
11Tohum gelişim fizyolojisi
12Meyve ve sebzelerin sağlık açısından önemi
13Meyve ve sebzelerde bulunan antioksidanlar
14Gıda sektöründe meyve ve sebzelerin önemi
15Gıda sektöründe meyve ve sebzelerin önemi
16Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Ders notları
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14228
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11515
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11515
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)60
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8
ÖÇ1 3      
ÖÇ2 3      
ÖÇ3 3      
ÖÇ4 3      
ÖÇ5 3      
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Giresun University, Giresun / TURKEY • Tel  (pbx): +90 454 310 10 00 • e-mail: halklailiskiler@giresun.edu.tr