Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GT-411GIDA BİYOTEKNOLOJİSİZorunlu473
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Öğrencilerin genel anlamda biyoteknolojinin tanımı, tarihsel gelişimi ve uygulama alanları hakkında bilgilendirilmesi ve bilimsel anlamı dışında ekonomik, sosyal, etik ve politik yaklaşımların kazandırılması, gıdalara yönelik uygulanan biyoteknolojik uygulamalar hakkında bilgi sahibi olması
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi Mustafa CÜCE
Öğrenme Çıktıları
1Biyoteknolojik uygulamaların temellerini kavramak, temel biyoteknoloji bilgilerini gıda biyoteknolojisine aktarabilme becerisine sahip olmak
2Biyoteknolojik uygulamaların temellerini kavramak, temel biyoteknoloji bilgilerini gıda biyoteknolojisine aktarabilme becerisine sahip olmak
3Gıda Biyoteknolojisi uygulamaları hakkında bilgi sahibi olma
4Gıda Biyoteknolojisi uygulamaları hakkında bilgi sahibi olma
5Güncel endüstriyel gıda biyoteknolojisi uygulamaları hakkında bilgi sahibi olma
6Güncel endüstriyel gıda biyoteknolojisi uygulamaları hakkında bilgi sahibi olma
7Fermantasyon teknolojilerinin temellerini kavrayabilme
8Fermantasyon teknolojilerinin temellerini kavrayabilme
9Genetik modifiye gıdalar hakkında bilgi sahibi olma
10Genetik modifiye gıdalar hakkında bilgi sahibi olma
Öğrenim Türü
Örgün Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Biyoteknolojiye Giriş; Biyoteknolojinin Kısa Tarihçesi, Biyoteknoloji Türleri, Çağımızın Biyolojik Sorunları, Biyoteknoloji ve İşgücü, Mikrobiyal Biyoteknoloji, Fermantasyon Biyoteknolojisi, Rekombinant DNA Teknolojisi, Enzim Teknolojisi ve Bitki Biyoteknolojisi
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Biyoteknolojiye giriş
1Biyoteknolojiye giriş
2Gıda biyoteknolojisi
2Gıda biyoteknolojisi
3Gıda Mikrobiyolojisi
3Gıda Mikrobiyolojisi
4Biyokimya ve moleküler biyoloji
4Biyokimya ve moleküler biyoloji
5Gıda endüstrisinde fermantasyon teknolojileri
5Gıda endüstrisinde fermantasyon teknolojileri
6Enzimlerin gıda endüstrisinde uygulama alanları
6Enzimlerin gıda endüstrisinde uygulama alanları
7Rekombinant DNA teknolojisi
7Rekombinant DNA teknolojisi
8Ara Sınav
8Ara Sınav
9Bitki biyoteknolojisine giriş
9Bitki biyoteknolojisine giriş
10Bitki biyoteknolojisi uygulamaları
10Bitki biyoteknolojisi uygulamaları
11Bitki biyoteknolojisi uygulamaları
11Bitki biyoteknolojisi uygulamaları
12Bitki biyoteknolojisi uygulamaları
12Bitki biyoteknolojisi uygulamaları
13Öğrenci sunumları
13Öğrenci sunumları
14Öğrenci sunumları
14Öğrenci sunumları
15Öğrenci sunumları ve genel tekrar
15Öğrenci sunumları ve genel tekrar
16Final Sınavı
16Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Gıda Biyoteknolojisi, Prof. Dr. Necla ARAN (2016); Biyoteknolojiye Giriş, Mücella TEKEOĞLU (2013)
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Bütünleme Sınavı111
Derse Katılım14342
Tartışma14114
Soru-Yanıt14114
Beyin Fırtınası717
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma717
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma818
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)95
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8
ÖÇ144445333
ÖÇ254545444
ÖÇ344545445
ÖÇ444444335
ÖÇ545544535
ÖÇ6        
ÖÇ7        
ÖÇ8        
ÖÇ9        
ÖÇ10        
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Giresun University, Giresun / TURKEY • Tel  (pbx): +90 454 310 10 00 • e-mail: halklailiskiler@giresun.edu.tr