Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GT-410ET ÜRÜNLERİ VE TEKNOLOJİSİZorunlu483
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Bu dersin amacı öğrencilere kırmızı et ve etin işlenmesi, ürünlere dönüştürülmesi, mühendislik ve teknolojik işlemler hakkında bilgi vermektir.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr.Gör.Onur BASANÇELEBİ
Öğrenme Çıktıları
1Et ürünlerini gruplandırarak açıklayabilir.
2Et endüstrisinde kullanılan makineleri açıklayabilir.
3Et ürünleri üretiminde uygulanan temel işlemleri açıklayabilir.
4Et ürünleri üretiminde kullanılan ham maddeleri ve katkı maddelerini açıklayabilir.
5Et ürünleri üretimi için ham madde seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları açıklayabilir.
6Sucuk üretim teknolojisini açıklayabilir.
7Sosis ve salam üretim teknolojisini açıklayabilir.
8Pastırma ve kavurma üretim teknolojisini açıklayabilir.
9Konserve, köfte ve döner üretim teknolojisini açıklayabilir.
10Jöle işkembe ve füme dil üretim teknolojisini açıklayabilir.
Öğrenim Türü
Örgün Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
• Et Endüstrisinde Kullanılan Makineler • Et Ürünleri Üretiminde Temel İşlemler • Et Ürünleri Üretiminde Kullanılan Ham Maddeler ve Katkı Maddeleri • Et Ürünleri Üretiminde Hammadde Seçimi • Sucuk Üretim Teknolojisi • Sosis-Salam Üretim Teknolojisi • Pastırma ve Kavurma Üretim Teknolojisi • Konserve, Köfte ve Döner Üretim Teknolojisi • Jöle İşkembe ve Füme Dil Üretim Teknolojisi
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Et Endüstrisinde Kullanılan Makineler
2Et Endüstrisinde Kullanılan Makineler
3Et Ürünleri Üretiminde Temel İşlemler
4Et Ürünleri Üretiminde Kullanılan Ham Maddeler ve Katkı Maddeleri
5Et Ürünleri Üretiminde Kullanılan Ham Maddeler ve Katkı Maddeleri
6Et Ürünleri Üretiminde Hammadde Seçimi
7Öğrenilen Bilgilerin Gözden Geçirilmesi
8Ara sınav
9Sucuk Üretim Teknolojisi
10Sosis-Salam Üretim Teknolojisi
11Sosis-Salam Üretim Teknolojisi
12Pastırma ve Kavurma Üretim Teknolojisi
13Konserve, Köfte ve Döner Üretim Teknolojisi
14Jöle İşkembe ve Füme Dil Üretim Teknolojisi
15Öğrenilen Bilgilerin Gözden Geçirilmesi
16Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
• Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Prof.Dr. Şahsene ANAR, Bursa 2017. • Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojisi, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Prof.Dr. Nalan GÖKOĞLU 2018. • Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Megep, Ankara 2016.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Bütünleme Sınavı111
Derse Katılım11616
Laboratuvar11616
Soru-Yanıt11616
Beyin Fırtınası11616
Seminer144
Bireysel Çalışma11616
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma122
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma122
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)91
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8
ÖÇ1        
ÖÇ2        
ÖÇ3        
ÖÇ4        
ÖÇ5        
ÖÇ6        
ÖÇ7        
ÖÇ8        
ÖÇ9        
ÖÇ10        
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Giresun University, Giresun / TURKEY • Tel  (pbx): +90 454 310 10 00 • e-mail: halklailiskiler@giresun.edu.tr