Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GT-410ET ÜRÜNLERİ VE TEKNOLOJİSİZorunlu483
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Bu dersin amacı öğrencilere kırmızı et ve etin işlenmesi, ürünlere dönüştürülmesi, mühendislik ve teknolojik işlemler hakkında bilgi vermektir.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr.Gör.Onur BASANÇELEBİ
Öğrenme Çıktıları
1Et Endüstrisinde Kullanılan Makineler
2Et Ürünleri Üretiminde Temel İşlemler
3Et Ürünleri Üretiminde Kullanılan Hammaddeler ve Katkı Maddeleri
4Et Ürünleri Üretiminde Hammadde Seçimi
5Sucuk Üretim Teknolojisi
6Sosis-Salam Üretim Teknolojisi
7Pastırma ve Kavurma Üretim Teknolojisi
8Konserve, Köfte ve Döner Üretim Teknolojisi
9Jöle İşkembe ve Füme Dil Üretim Teknolojisi
Öğrenim Türü
Örgün Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Et Bilimi ve Teknolojisi
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
• Et Endüstrisinde Kullanılan Makineler • Et Ürünleri Üretiminde Temel İşlemler • Et Ürünleri Üretiminde Kullanılan Hammaddeler ve Katkı Maddeleri • Et Ürünleri Üretiminde Hammadde Seçimi • Sucuk Üretim Teknolojisi • Sosis-Salam Üretim Teknolojisi • Pastırma ve Kavurma Üretim Teknolojisi • Konserve, Köfte ve Döner Üretim Teknolojisi • Jöle İşkembe ve Füme Dil Üretim Teknolojisi
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
11.hafta: Et Endüstrisinde Kullanılan Makineler
22.hafta: Et Endüstrisinde Kullanılan Makineler
33.hafta: Et Ürünleri Üretiminde Temel İşlemler
44.hafta: Et Ürünleri Üretiminde Kullanılan Hammaddeler ve Katkı Maddeleri
55.hafta: Et Ürünleri Üretiminde Kullanılan Hammaddeler ve Katkı Maddeleri
66.hafta: Et Ürünleri Üretiminde Hammadde Seçimi
77.hafta: Öğrenilen Bilgilerin Gözden Geçirilmesi
88.hafta: Ara sınav
99.hafta: Sucuk Üretim Teknolojisi
1010.hafta: Sosis-Salam Üretim Teknolojisi
1111.hafta: Sosis-Salam Üretim Teknolojisi
1212.hafta: Pastırma ve Kavurma Üretim Teknolojisi
1313.hafta: Konserve, Köfte ve Döner Üretim Teknolojisi
1414.hafta: Jöle İşkembe ve Füme Dil Üretim Teknolojisi
1515.hafta: Öğrenilen Bilgilerin Gözden Geçirilmesi
1616.hafta: Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
• Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Prof.Dr. Şahsene ANAR, Bursa 2017. • Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojisi, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Prof.Dr. Nalan GÖKOĞLU 2018. • Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Megep, Ankara 2016.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Soru-Yanıt14342
Bireysel Çalışma14114
Performans14228
Ev Ödevi717
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)93
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8
ÖÇ1 5      
ÖÇ2 5      
ÖÇ3 5      
ÖÇ4 5      
ÖÇ5 5      
ÖÇ6 5      
ÖÇ7 5      
ÖÇ8 5      
ÖÇ9 5      
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Giresun University, Giresun / TURKEY • Tel  (pbx): +90 454 310 10 00 • e-mail: halklailiskiler@giresun.edu.tr