Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GT-484BİTİRME PROJESİ-IIZorunlu483
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Öğrencinin gıda eğitimi sırasında kazandığı bilgilerini kullanarak belli bir konuda derleme, tasarım, deneysel çalışma yapabilme yeteneğini geliştirmek, elde ettiği bilgileri yorumlayabilme, yazılı, sözlü sunabilme becerisini geliştirmek; etik sorumluluk kazandırmak
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Ögr. Gör. Dr. Tuğçe Kalefetoğlu MACAR
Öğrenme Çıktıları
1Öğrenciler yorumlama ve iletişim becerilerini geliştirebileceklerdir.
2ğrenciler takım çalışması yapma yeteneklerini geliştirebileceklerdir.
3öğrenciler gıda işletmesi planı hazırlayabileceklerdir
Öğrenim Türü
Örgün Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Gıda teknolojisinin kapsadığı alanlarla ilişkili bitirme ödevi konusunun seçimi; kaynak taraması; bilgisayar destekli tasarım, deneysel çalışma yönetilmesi, anket veya derleme yapılması; elde edilen sonuçların değerlendirilmesi ve yorumlanması; bitirme ödevinin yazımı ve sunumu
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1 Dersin tanıtımı Introduction
2 Bitirme ödevi konusunun seçimi
3 Bitirme ödevi konusunun seçimi Selection of Project topic related to the food technology
4 Bitirme ödevi konusunun seçimi
5 Seçilen bitirme ödevi konusuna ilişkin kaynak taraması
6 Seçilen bitirme ödevi konusuna ilişkin kaynak taraması
7 Seçilen bitirme ödevi konusuna ilişkin kaynak taraması
8Aara sınav
9 Konuya ilişkin çalışmaların, hesaplamaların veya analizlerin yapılması
10 Konuya ilişkin çalışmaların, hesaplamaların veya analizlerin yapılması
11 Konuya ilişkin çalışmaların, hesaplamaların veya analizlerin yapılması
12 Konuya ilişkin çalışmaların, hesaplamaların veya analizlerin yapılması
13 Elde edilen sonuçların değerlendirilmesi ve yorumlanması
14 Bitirme ödevinin yazımı, poster ve sözlü sunum hazırlama
15 Bitirme ödevinin yazımı, poster ve sözlü sunum hazırlama
16 Bitirme ödevinin sözlü sunumu
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14228
Proje Hazırlama14040
Proje Sunma12020
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)90
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8
ÖÇ1 3      
ÖÇ2 3      
ÖÇ3 3      
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Giresun University, Giresun / TURKEY • Tel  (pbx): +90 454 310 10 00 • e-mail: halklailiskiler@giresun.edu.tr