Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GT-101GIDA TEKNOLOJİSİNE GİRİŞZorunlu115
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Gıda teknolojisi bölümü öğrencilerinin mesleki birçok konuda fikir sahibi olmaları ve ileri dönemlerde alınacak olan derslerin özet bilgilerinin edinilmesi amaçlanmaktadır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr.Gör.Onur BASANÇELEBİ
Öğrenme Çıktıları
11-Gıda teknolojisinin tanıtılması
21-Gıda teknolojisinin tanıtılması
32-Gıda ve beslenme ile gıda teknolojisinin ilişkilendirilmesi
42-Gıda ve beslenme ile gıda teknolojisinin ilişkilendirilmesi
53-Gıdaların muhafazası konusunda genel bilgilerin sağlanması
63-Gıdaların muhafazası konusunda genel bilgilerin sağlanması
Öğrenim Türü
Örgün Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Gıda teknolojisinin tarihçesi, değişen beslenme alışkanlıkları, gıda teknolojisinin tanımı, gıda muhafaza yöntemleri, gıdaların muhafaza yöntemlerindeki teknolojik gelişmeler, kurutarak muhafaza, konserve, süt teknolojisi, tahıl teknolojisi, besinlerin dondurularak saklanması, baharatla saklama, et teknolojisi, meyve sebze işleme teknolojisi, şekerle saklama, sirke teknolojisi, asitle saklama, yağ teknolojisi, radyasyon işleminin teknolojik yönleri ve fonksiyonel besinlere yer verilmiştir.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Gıda teknolojisinin tarihçesi
1Gıda teknolojisinin tarihçesi
2Değişen beslenme alışkanlıkları
2Değişen beslenme alışkanlıkları
3Gıda teknolojisinin tanımı
3Gıda teknolojisinin tanımı
4Gıda muhafaza yöntemleri
4Gıda muhafaza yöntemleri
5Gıdaların muhafaza yöntemlerindeki teknolojik gelişmeler
5Gıdaların muhafaza yöntemlerindeki teknolojik gelişmeler
6Kurutarak muhafaza
6Kurutarak muhafaza
7Kurutarak muhafaza
7Kurutarak muhafaza
8Arasınav
8Arasınav
9Süt teknolojisi
9Süt teknolojisi
10tahıl teknolojisi
10tahıl teknolojisi
11Besinlerin dondurularak saklanması, baharatla saklama
11Besinlerin dondurularak saklanması, baharatla saklama
12et teknolojisi
12et teknolojisi
13Meyvesebze işleme teknolojisi
13Meyvesebze işleme teknolojisi
14Şekerle saklama, sirke teknolojisi, asitle saklama,
14Şekerle saklama, sirke teknolojisi, asitle saklama,
15Yağ teknolojisi, fonksiyonel gıdalar
15Yağ teknolojisi, fonksiyonel gıdalar
16final sınavı
16final sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Gıda Teknolojisi. Sıdıka BULDUK. Detay Yayıncılık Gıda Teknolojisine Giriş Ders Notları, Prof.Dr.Muharrem CERTEL, Akdeniz Üniversitesi
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Bütünleme Sınavı122
Derse Katılım14342
Tartışma6212
Soru-Yanıt6212
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma6530
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma7749
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)150
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8
ÖÇ1 5      
ÖÇ2 5      
ÖÇ3 5      
ÖÇ4        
ÖÇ5        
ÖÇ6        
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Giresun University, Giresun / TURKEY • Tel  (pbx): +90 454 310 10 00 • e-mail: halklailiskiler@giresun.edu.tr