Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GT-472FIRIN ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİZorunlu484
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Fırın ürünleri üretiminde kullanılan maddeler ve fırın ürünleri üretimi, çeşitleri ile ilgili bilgiler vermek.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi Bahadır ATMACA
Öğrenme Çıktıları
1 Fırın ürünleri yapımında kullanılan temel ve yardımcı maddeler ile ilgili bilgiler
2Çeşitli fırın ürünlerinin üretimi ile ilgili bilgiler
3Çeşitli fırın ürünleri üretiminde kullanılan teknolojiler ile ilgili bilgi sahibi olmak
Öğrenim Türü
Örgün Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Çeşitli fırın ürünleri ve bunların nasıl üretildikleri hakkında bilgiler verilmesi.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Fırın ürünlerinin üretimleri ile ilgili genel bilgiler
2Fırın ürünlerinin üretimleri ile ilgili genel bilgiler
3Fırın ürünlerinin üretimleri ile ilgili genel bilgiler
4Öğrencilerin çeşitli fırın ürünleri ile ilgili araştırma yapmalarının sağlanması ve bu araştırmaların öğrenciler tarafından sunumları
5Öğrencilerin çeşitli fırın ürünleri ile ilgili araştırma yapmalarının sağlanması ve bu araştırmaların öğrenciler tarafından sunumları
6Öğrencilerin çeşitli fırın ürünleri ile ilgili araştırma yapmalarının sağlanması ve bu araştırmaların öğrenciler tarafından sunumları
7Öğrencilerin çeşitli fırın ürünleri ile ilgili araştırma yapmalarının sağlanması ve bu araştırmaların öğrenciler tarafından sunumları
8ARA SINAV (Öğrencilerin yaptıkları sunumlar değerlendirilecektir)
9Fırın ürünleri ile ilgili olarak öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel ve diğer çeşitli belgesellerin izlenmesi
10Öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel ve diğer çeşitli belgesellerin izlenmesi
11Öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel ve diğer çeşitli belgesellerin izlenmesi
12Öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel ve diğer çeşitli belgesellerin izlenmesi
13Öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel ve diğer çeşitli belgesellerin izlenmesi
14Öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel ve diğer çeşitli belgesellerin izlenmesi
15Öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel ve diğer çeşitli belgesellerin izlenmesi
16FİNAL SINAVI (Öğrencilerin hazırladıkları belgeseller değerlendirilecektir)
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Tahıl İşleme Teknolojisi Kitabı (Prof.Dr. Adem ELGÜN, Prof.Dr. Zeki ERTUGAY) Ocak 1995 ve çeşitli kaynakların kullanımı.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Bütünleme Sınavı111
Derse Katılım20120
Uygulama/Pratik205100
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)123
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8
ÖÇ1 4      
ÖÇ2 4      
ÖÇ3 4      
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Giresun University, Giresun / TURKEY • Tel  (pbx): +90 454 310 10 00 • e-mail: halklailiskiler@giresun.edu.tr