Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GT-224GIDA ANALİZLERİ IIZorunlu243
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Temel gıda analizleri konusunda deneyim kazandırmak amaçlanmaktadır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr.Gör. Muhammed Demirbaş
Öğrenme Çıktıları
11- Laboratuar uygulamaları için örnek alabilme
22- Gıda bileşenlerinin tayini için yapılan analizler konusunda bilgi sahibi olma.
33- Gıdalarda yapılan duyusal analizler konusunda bilgi sahibi olma.
44- Gıdalarda katkı ve kalıntı analizleri konusunda bilgi sahibi olma
55- Gıdalardaki kritik kalite kontrol analizleri konusunda bilgi sahibi olma.
Öğrenim Türü
Örgün Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Gıda analizleri ve örnek alımı. Su veya toplam kuru madde analizleri. Protein analizleri. Yağ analizleri. Gıdalarda kül ve mineral madde analizleri. Gıdalarda karbonhidrat analizleri. Asitlik ve pH analizleri. Gıdalarda vitamin tayini. Gıdalarda alkol tayini. Kolesterol tayini. Gıdalarda yapılan duyusal analizler. Gıdalarda katkı ve kalıntı analizleri. Bazı gıdalarda kritik kalite kontrol analizleri
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Gıda analizleri ve örnek alımıGıda analizleri ve örnek alımı
2Su veya toplam kuru madde analizleriSu veya toplam kuru madde analizleri
3Protein analizleri Protein analizleri
4Yağ analizleriYağ analizleri
5Gıdalarda kül ve mineral madde analizleriGıdalarda kül ve mineral madde analizleri
6Gıdalarda karbonhidrat analizleriGıdalarda karbonhidrat analizleri
7Asitlik ve pH analizleriAsitlik ve pH analizleri
8arasınav
9Gıdalarda vitamin tayiniGıdalarda vitamin tayini
10Gıdalarda alkol tayiniGıdalarda alkol tayini
11Kolesterol tayiniKolesterol tayini
12Gıdalarda yapılan duyusal analizlerGıdalarda yapılan duyusal analizler
13Gıdalarda katkı ve kalıntı analizleriGıdalarda katkı ve kalıntı analizleri
14Bazı gıdalarda kritik kalite kontrol analizleri Bazı gıdalarda kritik kalite kontrol analizleri
15Bazı gıdalarda kritik kalite kontrol analizleriBazı gıdalarda kritik kalite kontrol analizleri
16final sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
DERS KİTABI: Gıda Analizleri. Prof. Dr. Hasan YETİM. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Yayınları No:227 DERS ARAÇLARI: Derslik araç gereçleri, projeksiyon, laboratuar alet ve malzemeleri
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Derse Katılım14456
Deney515
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma515
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma4416
Ev Ödevi515
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)90
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8
ÖÇ1        
ÖÇ2        
ÖÇ3        
ÖÇ4        
ÖÇ5        
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Giresun University, Giresun / TURKEY • Tel  (pbx): +90 454 310 10 00 • e-mail: halklailiskiler@giresun.edu.tr