Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
AITB-103ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ IZorunlu112
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Tahılın,gıda bilimi ve teknolojisi açısından tüketim kolaylığı ve insan vücuduna besin maddesi olarak faydalılığı yönünden ön işleme tabi tutulmasının gerekliliğinin açıklanması.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Yrd. Doç. Dr. Bahadır ATMACA
Öğrenme Çıktıları
1Hububatın tanımı, önemi, Türkiye ve dünyadaki üretim ve tüketimi ile ilgili bilgiler.
2Buğdayda kalitenin belirlenmesinde kullanılan kriterler hakkında bilgi.
3Buğday haricindeki diğer tahıllarla ilgili bilgi.
4Buğdayların depolanması ve öğütme teknolojisi hakkında bilgi.
5Un, ekmek, makarna ve bisküvi sanayi ve üretim teknolojileri hakkında bilgi.
Öğrenim Türü
Örgün Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Tüm tahıl çeşitlerinin morfolojisinden işlenmesine kadar olan kısımlar. Tahılın depolanması, tahılın teknolojik olarak işlenmesi.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Tahılın önemi, tahıl tanesinin yapısı
2Tahılın depolanması
3Tahılın depolanması
4Buğdayda kalite takdiri ve standardizasyon
5Buğdayda kalite takdiri ve standardizasyon
6Un değirmenciliği
7Un değirmenciliği
8ARA SINAV
9Un değirmenciliği
10Un değirmenciliği
11Ekmek yapım teknolojisi
12Ekmek yapım teknolojisi
13Sert ve yumuşak buğday ürünleri
14Kahvaltılık tahıllar
15Diğer tahılların değerlendirilmesi ve ekmek, makarna, bisküvi sanayi
16FİNAL SINAVI
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Tahıl İşleme Teknolojisi (Prof.Dr. Adem ELGÜN, Prof.Dr. Zeki ERTUGAY) Ocak 1995
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Bütünleme Sınavı111
Ev Ödevi51050
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)53
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8
ÖÇ1        
ÖÇ2        
ÖÇ3        
ÖÇ4        
ÖÇ5        
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Giresun University, Giresun / TURKEY • Tel  (pbx): +90 454 310 10 00 • e-mail: halklailiskiler@giresun.edu.tr